"Про якість пшениці й нові водійські права"

28 серпня 2013

Уряд задіяв низку заходів, спрямованих на розвиток вітчизняного агровиробництва, зазначив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час традиційного спілкування з користувачами соціальної мережі Фейсбук: «Діє ціла система стимулів: це і дотація на молодняк великої рогатої худоби; пільгові умови для будівництва теплиць, овочесховищ, тваринницьких ферм; форвардні закупівлі зерна; постійно діючі ярмарки в містах, які дають змогу прибрати посередника; система оптових ринків і багато-багато іншого, що робиться за останні роки». Це насамперед стабілізувало ціни на продовольчі товари.

Також глава уряду відзначив екологічну безпеку та високу якість продуктів, вирощених в Україні: «Наші продукти якісніші, ніж продукти, вироблені в європейських країнах. Наведу такий приклад: ми вносимо на 1 га приблизно втричі менше мінеральних добрив, ніж у Німеччині, і отримуємо, загалом, хороший урожай. А тепер порівняємо пшеницю у нас і в Німеччині. Яка екологічно безпечніша? Звичайно, мені можуть заперечити, що в результаті такої політики родючість грунтів знижується. І це правильно. Але нам треба знаходити дуже правильний баланс між необхідною кількістю хімікатів і екологічною чистотою».

У листопаді Микола Азаров анонсував проведення ще одного великого заходу міжнародного рівня за участю експертів, які готують Давоський форум. «Ми дуже серйозно готуємося до проведення цього форуму. Нам належить багато працювати, щоб про Україну добре дізналися представники бізнесу, банківського середовища, вчені-економісти, аналітики, одне слово, всі ті, хто визначає в громадській думці умови ведення бізнесу в Україні та інвестиційний клімат», — повідомив Прем’єр.

«Ця конференція була першою такого роду, проведеною за всі роки незалежності України. Тому вона мала дуже важливе значення. Це був наш перший досвід, і ми будемо надалі щорічно проводити такі конференції», — підсумував Прем’єр-міністр.

А 10 вересня заплановано його робочу поїздку до Івано-Франківської області, де пройде введення в експлуатацію великого підприємства. Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну нагадує, що в ході останнього засідання уряду Прем’єр-міністр повідомляв про відновлення роботи на підприємствах «Карпатнафтохім» і «Лукор» у місті Калуш Івано-Франківської області.

До слова, на сторінці в соцмережі оприлюднено інформацію, що всі фонди соціального захисту минулого тижня заручилися фінансовою підтримкою Держказначейства і наразі здійснюють виплати. Водночас Микола Азаров визнав певні затримки з виплатами, запевнивши, що їх має бути ліквідовано найближчим часом: «Але боргів з виплат немає на сьогодні». Глава уряду тримає це питання під особистим контролем.

Уряд вивчає також можливість будівництва в Україні платних доріг. «Кілька таких проектів ми вже розглядали в робочому порядку. Тому в найближчому майбутньому такі дороги почнуть будувати і у нас», — заявив глава уряду. За його словами, їх комерційна експлуатація сприятиме залученню додаткових фінансових ресурсів на ремонт діючих доріг та будівництво нових.

Крім того, Микола Азаров пообіцяв взяти під свій контроль розробку нового зразка водійських прав. «Відверто кажучи, я невеликий прихильник постійних змін документів, що засвідчують особу», — підкреслив Микола Азаров. Однак, на його думку, потрібна хороша, грамотна, консервативна система: «Не можна кожного разу, щойно з’являються якісь документи, міняти цю систему. Вона зачіпає інтереси мільйонів людей».

У липні в Україні припинено видачу водійських прав нового зразка з вбудованим чипом, про введення яких представники ДАІ заявляли ще навесні. Днями у ДАІ повідомили, що відомство готує ескізи нового зразка водійського посвідчення, в якому містиметься біометрична інформація.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua