"Пробіг під каштанами лікує дитячі серця"

10 вересня 2014

Буття внесло свої корективи: традиційно весняний спортивно-благодійний «Пробіг під каштанами» цього року пройшов першої неділі вересня. Утім, незмінною залишилася мета: зібрані в рамках цієї акції кошти, як і раніше, спрямують на придбання необхідного обладнання та витратних матеріалів для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії. 

Приміром, торік сума становила 643 850 гривень. За ці гроші придбали найсучасніший контрапульсатор — унікальний апарат, котрий може виконати роботу шлуночків серця в момент, коли саме серце не здатне підтримувати адекватний кров’яний тиск, і цим врятувати життя дитини. Завдяки цьому щорічно близько 30 дітей зі вродженими вадами серця, яким до цього ставили діагноз «безнадійно хворі», отримали шанс на життя.

П’ятий рік поспіль перед початком забігів учасники роблять ранкову зарядку, яка є однією з наймасовіших в Україні. Ще одна традиція пробігу — участь двох особливих команд. Перша з них — «Команда мрії, що здійснилася» — діти, що були прооперовані в Центрі дитячої кардіології та кардіохірургії, реальний доказ того, що невеликий внесок кожного з нас може змінити світ іншої людини.

Юним стаєрам діагноз «серцеві вади» вже змінили на «чуйність». Фото з сайту facebook.com

Сьогодні — це здорові діти, і вони готові на подвиги заради інших малят, які мають вроджені вади серця. Друга — «Команда мужніх» — учасники на візках. Ці люди змогли довести: щире бажання бути здоровими може подолати все, навіть обмеження, що випали на долю. Вони також виходять на старт заради того, щоб допомогти маленьким пацієнтам Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

 «Цей пробіг — традиція благочинності і здорового способу життя. Таке поєднання робить його унікальним святом милосердя, і я пишаюся, що пробіг допомагає нашому закладу, та глибоко вдячний кожному учасникові, волонтерові і організаторові», — прокоментував цьогорічний захід директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, заслужений лікар України Ілля Миколайович Ємець.

Щодо переможців, то найшвидшим на дистанції 5 кілометрів став киянин Руслан Печников, а найкращий результат серед жінок показала Юлія Шматенко з Харкова. Серед спортсменів у «Забігу мужніх» першим до фінішу прийшов Іван Замига. Утім, переможених тут не було. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua