"«Пробіг під каштанами» підтримали 13 тисяч киян"

Наталя МИХАЙЛЕНКО
6 червня 2013

БЛАГОДІЙНІСТЬ. У Києві вже 21 раз відбувся «Пробіг під каштанами». Цю благодійну традицію підтримало понад 13 000 людей, більшість з яких брали участь у складі корпоративних команд.

— В 1993 році в першому пробігу взяли участь лише 150 бігунів. За 20 років у пробігу було понад 150 команд. Це досить помітний крок уперед у популяризації нашої місії і мети. І це те, чим ми пишаємося. Завдяки командній участі, внеску кожної людини, що вийшли на Майдан 26 травня, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії в цьому році зможе отримати обладнання на рекордну суму. Слід додати, що тільки за останній рік соціальна благодійність компаній, що працюють в Україні, виросла більш ніж удвічі, — зазначила президент благодійного фонду «Пробіг під каштанами» Ірини Кузнєцова.

Цього року сума зібраних коштів склала рекордну цифру — 643 850 гривень. На ці кошти, за словами головного лікаря центру Володимира Жовніра, буде придбано обладнання для невідкладної медичної допомоги дітям із вродженими вадами серця у відділенні реанімації та інтенсивної терапії.

Директор центру Ілля Ємець вийшов до журналістів лише на п’ять хвилин, адже готувався до складної операції на серці дитини. До речі, у світі операцій саме такої складності зроблено лише 16, з них шість — у  центрі дитячої кардіології та кардіохірургії. Ілля Ємець запропонував, щоб «Пробіг під каштанами» підхопили в інших регіонах країни і щоб він став загальнонаціональним.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua