"Проекти соціально-економічного розвитку держава підтримає на паритетних засадах"

14 вересня 2013

В ході третього засідання робочої групи, яке відбулося під керівництвом міністра економічного розвитку і торгівлі Ігоря Прасолова, розглянуто проекти соціально-економічного розвитку. Їх реалізація здійснюватиметься за рахунок коштів, залучених під держгарантії (акцент робиться на проектах саме з регіонів і стосується різних сфер реального сектору). Цього разу робоча група розглянула проекти, повернуті для доопрацювання й усунення недоліків.

«Наше завдання — ретельно розглянути проекти, щоб партнерство держави і місцевої громади при їх реалізації було максимально ефективним. Ми готові допомагати кожному українському місту, але на паритетних засадах.

Тому критерії і підходи до всіх однакові, — зазначив Ігор Прасолов. — Перш ніж передавати проект на розгляд фінансово-кредитної ради, ми хочемо з’ясувати всі деталі, пов’язані з його реалізацією, прорахувати всі питання, зокрема і соціально-економічний результат від здійснення проекту, ризики державного бюджету у разі зриву виконання своїх кредитних зобов’язань місцевою громадою».

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, на засіданні розглянуто й проекти, пов’язані з оновленням рухомого складу тролейбусних парків Дніпропетровська, Кривого Рогу, Дніпродзержинська й Хмельницького і поповненням трамвайного парку в Кривому Розі.

Реалізація завдань дасть змогу підвищити рівень технічного оснащення парків, забезпечить їх сталий розвиток і ефективну роботу. Окрім цього, гарантує додаткові надходження до бюджету, безпеку руху, розвантаження транспортних магістралей міст, підвищення якості перевезень пасажирів.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua