"Прохання: гопників у спортсмени не записувати"

Ганна РОМАШКО
28 березня 2014

Міністерство молоді та спорту як центральний орган, який здійснює формування та реалізацію державної політики у молодіжній сфері, сфері фізичної культури та спорту, оприлюднило на своїй офіційній Інтернет-сторінці звернення до представників засобів масової інформації з проханням не ототожнювати учасників нещодавніх трагічних подій, з легкої руки журналістів влучно прозваних тітушками, яких ще часто характеризують як «молодики спортивної статури», зі світом спорту.

Профільне міністерство  від імені спортивної громадськості висловлює занепокоєння, оскільки подібні формулювання ототожнюють в очах широкого загалу такі поняття, як «спорт» і «криміналізовані елементи».

«Хочемо звернути вашу увагу, шановні журналісти, що характерною рисою вищезгаданих персонажів є, в першу чергу, відсутність моральних принципів, бездуховність і готовність вдатися до заробітків кримінального характеру, в той час як спортсмени вирізняються силою волі, дисциплінованістю, принциповістю, жагою до чесної перемоги, а також великою кількістю інших чеснот», — зазначається у зверненні.

У Мінмолодьспорті впевнені, що  «Кодекс честі олімпійця», який відображає світогляд та ідеали спортсменів, сповідують всі українські атлети, які передовсім  є спільнотою професіоналів, що націлені на чесну боротьбу задля спортивних перемог.

Пригадаємо, що під час ХХХ Олімпійських ігор у Лондоні (Великобританія) наші спортсмени вибороли 20 медалей (в тому числі 6 золотих) і посіли 14 місце в загальній турнірній медальній таблиці.

На ХХІІ зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі український прапор підіймався двічі.

Зважаючи на вищевикладене, міністерство звертається з проханням до представників засобів масової інформації не використовувати термін «спортсмени» щодо кримінальних елементів, адже подібні формулювання проводять непотрібні аналогії та принижують справжніх спортсменів, завдяки яким у всьому світі лунає український Гімн та піднімається Державний прапор.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua