"Проти СНІДу об’єдналися 25 країн"

1 жовтня 2014

У рамках 69-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулася зустріч високого рівня «Викорінення епідемії СНІДу серед підлітків». До обговорення питання боротьби з епідемією СНІДу серед молодого покоління (підлітків 10—19 років) і нової спільної ініціативи ЮНЕЙДС та ЮНІСЕФ для реалізації цього завдання —  All In долучився й віце-прем’єр-міністр Олександр Сич.

Загалом у цій зустрічі взяли участь представники понад двадцяти держав, ключові партнери ініціативи All In, її ініціатори — виконавчі директори ЮНІСЕФ та ЮНЕЙДС Ентоні Лейк та Мішель Сідібе. Учасники зустрічі відзначили важливість заходів із запобігання поширенню СНІДу серед підлітків, зауваживши, що найголовніша умова — належний рівень систем охорони здоров’я, освіти та програми соціального захисту населення кожної окремої держави.

Олександр Сич висловив повну підтримку Україною руху All In та запевнив у готовності нашої держави до плідної співпраці для створення світу без СНІДу та надання передовсім належної допомоги молодому поколінню, інфікованому ВІЛ.

«Молодь — рушій змін, у чому Українська держава переконалася під час Революції гідності. Ось чому працювати з молоддю означає працювати задля кращого майбутнього», — цитує слова віце-прем’єра його прес-служба.

Також він зазначив, що керівництво нашої держави приділяє особливу увагу маргіналізованим категоріям суспільства і робить усе можливе, щоб забезпечити їх доступом до служб підтримки із запобігання ВІЛ-інфекції та боротьби з наслідками захворювання. У цьому контексті йшлося про важливість співпраці між громадянським суспільством та урядом у боротьбі зі СНІДом.

Мета руху All In — створення конкретного плану щодо викорінення епідемії СНІДу серед підлітків (фокус-група — вік від 10 до 19 років), які інфіковані або постраждали від інфекції. Нова глобальна ініціатива заручиться підтримкою 25 держав.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua