"Провідних легкоатлетів світу підозрюють у допінгу"

11 грудня 2014

Показники допінг-тестів 225 спортсменів з 39 країн внесені в чорний список і будуть додатково перевірені Світовим антидопінговим агентством (WADA), передає УНІАН з посиланням на Lenta.ru та на The Telegraph.

Серед них три олімпійських чемпіона Лондона-2012, переможці та призери попередніх Олімпіад, чемпіони світу та Європи, а також рекордсмени світу.

Початок черговому допінговому скандалу поклав німецький телеканал WDR. 9 грудня в ефірі був показаний документальний фільм, в якому стверджувалося, що у 150 атлетів були виявлені аномальні показники допінг-тестів, але Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) не стала використовувати цільове тестування для їх перевірки. IAAF відкинула звинувачення на свою адресу.

Левова частка аномальних показників допінг-тестів - 58 - були виявлені у російських легкоатлетів. 3 та 7 грудня на іншому німецькому каналі ARD, вийшли документальні фільми, в яких розповідається про застосування російськими легкоатлетами заборонених препаратів за вказівкою тренерів.

Достовірність викладених у фільмах даних перевіряє Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA). На даний момент, допінговий скандал призвів до того, що рада IAAF тимчасово призупинила членство президента Всеросійської федерації легкої атлетики Валентина Балахнічєва. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua