"Провідник зі студентським квитком"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
18 червня 2013

ПРАКТИКА. Цього літа в сезон масових перевезень Придніпровська залізниця планує залучити  до роботи як провідників пасажирських вагонів 570 студентів. Старшокурсники Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту імені академіка Лазаряна та технікуму залізничного транспорту, Української державної академії залізничного транспорту, політехнічного коледжу Криворізького національного університету працюватимуть у Дніпропетровському та Керченському пасажирських вагонних депо, в пасажирському вагонному депо Запоріжжя-1 та на Криворізькій пасажирській вагонній дільниці. Студентів на час роботи зарахують до облікового складу цих підрозділів залізниці. Претенденти на залізничну літню практику вже мають відповідну фахову підготовку, оскільки навчаються у профільних навчальних закладах. Проте проходитимуть ще й курс відповідного інструктажу безпосередньо на підприємстві. 

На запитання кореспондента «УК», чи потрібна сьогодні залізниці допомога молоді і чи знайдуться для студентів вільні робочі місця, керівник прес-центру ДП «Придніпровська залізниця» Ірина Козлова відповіла:

«Звісно, така потреба є, інакше б ми не набирали студентів на літо, в сезон масових перевезень. Тим більше, що Придніпровська залізниця обслуговує завантажений кримський напрямок. Це вигідно і студентам, які трохи зароблять, і нам — зможемо вирішити свої кадрові питання. Крім того, побачимо майбутніх залізничників у справі, подивимося, хто чого вартий. Набір у студентські загони відбувається через виші, де кандидатури проходять відповідний відбір».

Кожен  студент-провідник матиме свого досвідченого наставника. Залізниця повністю оплатить практикантам вартість проїзду до місця роботи та зворотно, забезпечить їм належні санітарно-побутові умови на робочих місцях і за потреби надасть кваліфіковану лікувально-профілактичну допомогу. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua