"Проїзд у київських маршрутках подорожчає до 6 гривень (перелік маршрутів)"

2 лютого 2015

Столична влада дозволила київським перевізникам підвищити тарифи на проїзд до 6 гривень.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на газету «Сегодня».

За інформацією видання слідом за подорожчанням проїзду до «психологічної відмітки» в 5 гривень на маршрутах «Союз-авто», підняти ціни в маршрутках до 5-6 гривень зібралися й інші перевізники.

У КМДА вже подали документи на узгодження підвищених тарифів більше десятка компаній, і багато хто отримав на це добро від влади.

Вже на цьому тижні тарифи на проїзд зростуть на маршрутах №242 (вул. Індустріальна – метро «Лісова») і №496 (лікарня «Феофанія» – метро «Лук'янівська»), які обслуговує ТОВ «Ярославь-Авто». Як заявив перевізник, спочатку ціни з нинішніх 4 гривень підвищать до 5 гривень, а згодом– і до 6 гривень.

Всього компанія обслуговує 20 маршрутів, і на всіх маршрутах пасажирам доведеться платити більше.

«На першому етапі ми піднімаємо ціни на двох маршрутах, і поки не до 6 гривень, а до 5. На наступному тижні – ще на трьох. І так, поступово, протягом місяця, доведемо до економічно обгрунтовану ціну на інших маршрутах. До березня всі маршрути вийдуть з новими тарифами. Маршрути з найдовшою відстанню коштуватимуть 6 гривень, трохи коротші – 5-5,5 гривні, а короткі – 4,5 гривні. По 6 гривень коштуватимуть ті маршрути, які проїжджають відстань понад 30 кілометрів. У нас таких три», – розповів директор компанії Ігор Гусак.

Кажуть, що погодили в КМДА підвищення цін, і інші великі перевізники: «Кийтранс-2005», «Універсал-транс», ПП «Авен-Езер» та інші. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua