"Проїзд у столичному метро може подорожчати вдвічі?"

18 липня 2013

ТИРИФИ. У Києві збираються замінити жетони на метро на електронні квитки (картки), ціна яких залежатиме від кількості поїздок.

Про це пишуть «Вести».

Як інформує видання, зараз у мерії обговорюється варіант, що квиток на одну поїздку обійдеться в 4 гривні, а якщо брати відразу на 90, то одна поїздка буде вже 2,5 гривні.

Після підземки досвід потім хочуть поширити і на автобуси, тролейбуси і трамваї.

За допомогою нової системи влада хоче, в першу чергу отримати більше коштів від продажу квитків. По-друге - дана система дозволить боротися з «зайцями» і знову-таки збільшити дохід, відзначає видання.

«Ці квиточки в наземному транспорті і жетони в метро не тільки морально застаріли, а й відкривають можливості для безбілетників. Зараз проїзд оплачують 80% пасажирів. Та й можливі розкрадання. Наприклад, минулого року на одній зі станцій метро кілька касирів викрали виручки на 1 мільйон гривень», - нагадав заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Сам електронний квиток виглядатиме як пластикова картка, яку можна буде придбати в метро (там встановлять спеціальні термінали) і на зупинках автобусів, тролейбусів і трамваїв.

У автоматі можна буде вибрати, на яку кількість поїздок вам потрібен квиток.

Але одноразовий (а, можливо, навіть на дві і три поїздки) буде з картону зі штрихкодом - його видасть автомат.

Під новинку перероблять всі 650 турнікетів, а для продажу квитків встановлять 200 терміналів.

У них можна буде і поповнити картку, рахунок на якій вже закінчився.

У мерії офіційно не хочуть озвучувати, скільки коштуватиме електронний квиток поки це питання тільки обговорюється і прораховується.

За даними джерел, на одній з останніх нарад у КМДА обговорювали такі ціни: вартість електронного квитка на одну, дві, три поїздки може бути по 4 гривні, а для багаторазових квитків одна поїздка може обійтися в 2,5 гривні.

Для пенсіонерів проїзд у метро буде, як і раніше безкоштовним (вони зможуть їздити по картці киянина).

І зможуть скористатися цією карткою і в наземному транспорті. У мерії запевняють: поки все не отримають картки киянина, пенсіонери та інші пільговики зможуть їздити за своїми посвідченнями. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua