ЗИМОВІ РОЗВАГИ

Традиційний фестиваль льодових фігур "КриЖталь", який уже вчетверте організовують у Черкасах, цього разу присвячена героям мультфільмів та архітектурним пам'яткам Шевченкового краю. Як тільки затріщали лютневі морози, на майдані в центрі міста ожили герої улюблених мультфільмів та світові архітектурні споруди. Фестиваль організували за кошти спонсорів, якими виступили місцеві підприємства. Загалом тут можна нарахувати близько 50 льодових фігур різного розміру. Тут і Вінні Пух з П'ятачком, і крокодил Гена та Чебурашка, й Шрек...

На спорудження фігур пішло 150 крижаних блоків. Кожен блок товщиною 20 сантиметрів важить близько 100 кілограмів. Вода використовується дистильована. Щоб створити цьогорічну експозицію "КриЖталю", група дизайнерів, місцевих та приїжджих скульпторів працювала три з половиною тижні.

Фестиваль льодових скульптур специфічний тим, що його тривалість визначають зовсім не організатори. Своє вирішальне слово скаже погода. Як тільки промені сонця подарують нам своє тепло, всі мистецькі витвори розтануть, ніби сон. Отож черкащани та гості міста поспішають, аби насолодитися прозорим дивом під назвою "КриЖталь".