"Психологи вже обрали фотографії для палат"

29 серпня 2013

Центр для пересадки кісткового мозку та відділення дитячої онкогематології будуть здані в експлуатацію в першому кварталі 2014 року.

А весь комплекс лікарні має вийти на проектну потужність до кінця 2014-го. Таке принципове завдання Прем’єр-міністр Микола Азаров ставить перед всіма відповідальними за цей процес структурами.

Саме ходу будівництва нового комплексу лікарні «Охматдит», монтажу медичної техніки, підготовки медперсоналу для роботи на ній, фінансовому забезпеченню цих робіт і було присвячено робочу нараду, проведену главою уряду Миколою Азаровим.

«Будівництво цього комплексу необхідно завершити у визначені строки і з дотриманням технології будівництва та оснащення лікарні. Лікарня повинна бути повністю здана в експлуатацію в наступному році. І всі роботи виконані на найвищому рівні якості. Таке завдання перед нами ставить Президент України, і ми його повинні виконати, — наголосив Прем’єр-міністр. — Це унікальний і дуже відповідальний проект. Ця ультрамодерна лікарня зможе надавати високоспеціалізовану медичну допомогу дітям з усіх регіонів України».

Для прискорення спорудження лікарні виділено два пускові комплекси. Це дає змогу здійснити пуск об’єкта автономними частинами та у тестовому режимі ознайомлювати лікарів з новітніми технологіями для створення передумов для найскорішого запровадження в Україні надання належної медичної допомоги за світовими стандартами. Зокрема для пересадки кісткового мозку. Новий комплекс лікарні розділено на блоки, що дає змогу відокремити пускові комплекси. Усі блоки буде введено в експлуатацію поетапно, вони можуть працювати автономно, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Будівництво здійснюється відповідно до Медичного завдання, підготовленого за участю провідних вітчизняних експертів, науковців та лікарів-практиків. У лікарні все продумано. До прикладу, психологи «Охматдиту» навіть визначили, які найбільш прийнятні для маленьких пацієнтів фотографії можуть бути розміщені на стінах лікарні.

Зараз на об’єкті завершуються зовнішні роботи, які стосуються покрівлі, засклення тощо, щоб в холодну пору року розпочати внутрішні оздоблювальні роботи. Майже на сто відсотків прокладено інженерні мережі. Також триває робота з лікарями і технічним персоналом нового комплексу, зокрема проводяться навчання, семінари, практичні заняття з новим медичним обладнанням.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua