"П’ять країн Євросоюзу підпали під «дефіцитну амністію»"

30 травня 2013

БРЮССЕЛЬСЬКИЙ ОФІС. Франція, Іспанія, Польща та Словенія мають ще два роки, аби привести до ладу дефіцит бюджету. У Португалії та Нідерландів на це є додатково один рік. Рішення оголосила Єврокомісія, заявивши: усі ці країни отримують «дефіцитну відстрочку» в обмін на впровадження структурних реформ ринку праці.

Вердикт Брюсселя озвучив Жозе Мануел Баррозу, зробивши, таким чином, величезний крок від тотального заощадження до реформування і стимулювання.

«Це – європейський консенсус. Я закликаю усіх обєднати зусилля зараз. Ми маємо покласти край ситуації, коли кожна столиця диктує свою політику. Ми потребуємо європейського консенсусу».

Брюссель дотримується політики бича і калача. 5 країн Євросоюзу підпали під «дефіцитну амністію». Італія, Угорщина, Латвія, Литва та Румунія у нагороду за усі докладені зусилля звільняються від штрафних санкцій.

В Євросоюзі діє «Правило 3%»: дефіцит бюджету по відношенню до ВВП не може перевищувати цей рівень. За недотримання країнам загрожувало покарання.

Тепер Брюссель трохи послабив дисципліну: нікого не звільняють від зобов‘язань, але усіх без винятку закликають до реформування ринку праці і послуг. Адже за останніми даними, заощадження вилилося у загрозливі показники безробіття, зокрема поміж молоді. 

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua