"П’ять мільйонів небайдужих людей"

23 квiтня 2013

ПІДСУМКИ

Прем’єр задоволений узятим на суботнику темпом,  який допоможе підтримувати порядок у країні

Українці організовано і дружно взяли участь у Всеукраїнському суботнику, який відбувся 20 квітня. Однак цей темп старанності та завзяття потрібно підтримувати й надалі, щоб підтримувати країну в належному стані. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров у ході вчорашнього засідання Кабінету Міністрів, де заслухано результати проведення дня благоустрою територій населених пунктів у рамках щорічної Всеукраїнської акції «За чисте довкілля».

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, підбиваючи підсумки акції, наголосив, що суботник мав об’єднуючу роль для всіх українців. Загалом у рамках Всеукраїнської акції «За чисте довкілля» 20 квітня 2013 року взяло участь 5 мільйонів 370 тисяч громадян та понад 353 тисячі підприємств.

Під час суботника було висаджено більш як 2,4 мільйона дерев та понад півмільйона кущів, упорядковано 10 мільйонів квадратних метрів газонів і квітників. Встановлено 414 нових та відремонтовано 11 тисяч існуючих дитячих майданчиків. Прибрано 27 тисяч гектарів прибудинкових територій. Ліквідовано 22 тисячі несанкціонованих сміттєзвалищ, з яких вивезено чверть мільйона кубічних метрів  побутових відходів. Це на 70% більше, ніж торік.

«Суботник об’єднав велику кількість небайдужих  українців задля наведення порядку у наших містах та селах. Це прояв справжнього патріотизму, відповідальності за свою громаду і за свою країну, — наголосив Олександр Вілкул. — Суботник об’єднав владу, представників громадських організацій та підприємств, волонтерів, молодь. Люди приходили з родинами, друзями. Багато хто сприймав його як свято, не як необхідність. Адже в нашого народу є традиції спільно наводити чистоту на вулицях та дворах після зими, тим паче після такої складної, як була цього року».

У заходах взяли участь керівництво держави, Голова Верховної Ради України, члени уряду, голови облдержадміністрацій, міст та районів, а також депутати всіх рівнів. Особливий акцент було зроблено на наведенні порядку у парках, скверах, на вулицях та на прибудинкових територіях.

Місцеві органи влади забезпечували координацію робіт. В кожному місті був створений штаб та «гаряча лінія». Громадяни мали можливість звернутися до комунальних служб і повідомити, яка техніка, зокрема для вивозу сміття, їм потрібна для допомоги.

Водночас Прем’єр-міністр наголосив, що зроблено чимало, однак далеко не скрізь наведено ідеальний порядок. Тож роботи з благоустрою потрібно продовжити, щонайменше, до травневих свят, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

«Ми повинні не лише навести порядок, а й підтримувати його постійно. Впевнений, що завзяття та щирість українців допоможуть нам у цьому», — наголосив Микола Азаров, висловивши подяку всім, хто доклав свою часточку у загальну спільну справу з благоустрою країни.

Цю думку підтримав і Олександр Вілкул, закликавши всіх небайдужих громадян продовжити розпочаті роботи з благоустрою прибудинкових територій, парків, скверів, меморіальних комплексів, дитячих і спортивних майданчиків, а також територій, прилеглих до підприємств, установ і організацій.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua