В Южноукраїнську урочисто відкрили черговий  дитячий будинок сімейного типу. Тридцятий в області міні-дитбудинок створила родина Арбуз. Батьки ще в 2009 році взяли під опіку четверо дітей, вік яких становить від 5 до 10 років. А 2013 року вирішили всиновити трьох малюків, рідних братів та сестричку, які залишилися без батьків. На початку цього року до них приєднаються ще двоє діток з цієї ж сім’ї.

З нагоди відкриття дитячого будинку сімейного типу було влаштовано справжнє свято, на яке завітали представники обласної влади. Заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Наталія Іванцова, спілкуючись з учасниками заходу, зазначила, що «дуже важливим є забезпечення якісного виконання соціальних ініціатив Президента Віктора Януковича стосовно захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Жодна дитина не повинна перебувати в інтернаті, а має знайти тих людей, які мають велике серце, якого вистачить на виховання не тільки своїх біологічних дітей».

Міський голова Южноукраїнська Євген Квасневський зазначив, що пропагування сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є надзвичайно важливим завданням. А створення такої великої родини Арбуз  — це відповідальний та важливий крок у житті дітей та батьків. Він висловив слова подяки батькам, а також побажав наснаги та терпіння.

Заступник голови Миколаївської обл держадміністрації Наталія Іванцова  вітає дітей родини Арбуз зі святами. Фото надане автором

Гості підготували різноманітні подарунки для родини Арбуз. Як повідомили в службі у справах дітей Миколаївської облдержадміністрації, за останні роки кількість дітей, що виховуються в прийомних сім’ях, збільшилася у 16 разів. Протягом 2013 року усиновлено 66 дітей, з них 5 — громадянами України та 13 — іноземними громадянами. Загальна кількість дітей в області, які виховуються в сім’ях опікунів та піклувальників, становить 2360 дітей. В області функціонують вже 30 дитячих будинків сімейного типу, в яких виховується 180 дітей, та 169 прийомних сімей, в яких виховується 326 дітей.