"Рада закликала ООН негайно розглянути ситуацію в Криму"

13 березня 2014

Верховна Рада ухвалила постанову, у якій звернулася до Організації Об'єднаних Націй із закликом відреагувати на військову агресію Російської Федерації в Криму. 

За відповідне рішення проголосувало 250 народних депутатів, передає УКРІНФОРМ.

«Впродовж останнього часу, незважаючи на стриманість та поміркованість органів державної влади України та її Збройних сил, ситуація на території Автономної Республіки Крим продовжує різко погіршуватися внаслідок активізації дій з боку Збройних сил та Чорноморського флоту Російської Федерації, незважаючи на всі намагання мирно розв'язати конфлікт. Фактично йдеться про неспровокований акт агресії проти України з боку Російської Федерації та її спроби анексувати частину суверенної держави», – йдеться у зверненні.

Народні депутати нагадали, що Україна є однією з держав-засновниць ООН, і закликали негайно розглянути ситуацію в Автономній Республіці Крим.

Окрім того, ВР наголошує, що згідно зі Статутом ООН (ст.51 - право на самооборону) Україна залишає за собою право в разі необхідності звернутися до будь-якої держави або регіональної системи колективної безпеки по допомогу щодо відновлення її суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua