"Радослав СІКОРСЬКИЙ: «Путін хоче, щоб Польща направила війська в Україну»"

20 жовтня 2014

Росія хотіла залучити Польщу до розподілу території України.

Про це розповів колишній міністр закордонних справ Польщі та нинішній маршалок Сейму Радослав Сікорський, передає УКРІНФОРМ з посиланням на «Європейську правду».

«Путін хоче, щоб Польща направила війська в Україну. Це були сигнали, які вони нам надсилали. Ми знали, що це те, про що вони думають протягом багатьох років… Це була одна з перших речей, яку Путін сказав прем'єр-міністру Дональду Туску (незабаром стане президентом Європейської ради – Ред.), коли він відвідав Москву. Він продовжував говорити, що Україна – штучна країна і що Львів – це польське місто, і чому б нам просто не розібратися разом», – сказав Сікорський, якого цитує видання Politico Magazine.

При цьому Сікорський запевнив, що Путіну дали зрозуміти: в цьому участі не братимуть. «Ми дали їм дуже чітко зрозуміти – ми не матимемо з цим нічого спільного», – сказав екс-глава МЗС РП.

За його словами, Росія хоче підштовхнути країни Заходу «до межі».

«Путін думає, що він стикнувся з купкою слабаків. І він думає, що ми не підемо на війну, щоб захищати країни Балтії. Ви знаєте, може бути, він і правий», – допустив Сікорський.

Нагадаємо, у березні заступник голови Держдуми, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував Польщі домагатися проведення референдуму про приєднання п’яти західних областей України – Волинської, Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Рівненської – до Польщі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua