МЕДИЦИНА. Прем’єр-міністр України Микола Азаров доручив розробити програму щодо забезпечення усіх лікарень в тому числі і районних лікарень сучасними мамографами, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. Про це Прем’єр-міністр заявив у Харкові під час відвідання ДП «Науково-дослідний інститут радіотехнічних вимірів «Радмір».

«Ми ставимо перед собою завдання щоб такі мамографи з’явилися у кожній районній лікарні, не тільки у Харківській області, а й по всій країні. Таке завдання буде поставлено, і у вас не повинно бути сумнівів, що це завдання буде виконано», - сказав Микола Азаров.

Окрім того, Прем’єр-міністр зазначив, що уряд розробляє програму імпортозаміщення та, зокрема, власного виробництва медичного обладнання, яке не поступається найкращим світовим зразкам. «Наприклад, імпортних рентгенівських препаратів ми могли б закупити сто, а вітчизняних, на ці ж кошти - могли б закупити 250 – 300 одиниць, які не поступаються іноземним зразкам», - зазначив Микола Азаров.