"Реабілітувати учасників АТО допоможуть литовці"

Олександр ДАНИЛЕЦЬ
9 квiтня 2015

Останнім часом зав’язалися тісні контакти між Полтавською областю та Литовською Республікою. Завдяки цьому, наприклад, полтавські військові — учасники АТО можуть лікуватися в литовських медзакладах. А віднедавна головний радник міністра охорони здоров’я Литви Арвідас Скорупкас став позаштатним помічником голови Полтавської ОДА Валерія Головка.

Під час зустрічі у голови Полтавської ОДА з Арвідасом Скорупкасом ішлося і про розробку та реалізацію програми психолого-соціальної реабілітації учасників АТО. Гість розповів, що незабаром на Полтавщину приїдуть литовські експерти, які розроблятимуть цю програму з урахуванням специфіки області. Потім вони організують тут спеціальні курси для 30 полтавських лікарів та медсестер, які працюватимуть з учасниками АТО. Коли в області реабілітація розпочнеться на практиці, з Литви приїдуть супервізори — фахівці з великим досвідом у цій справі — для надання необхідного супроводу. На перших порах вони працюватимуть разом із пол тавськими спеціалістами, які пройшли навчання, допомагатимуть і підказуватимуть їм.

«Цей проект стане своєрідною підготовкою до ґрунтовних і масштабних проектів у Полтавській області спільно зі Світовим банком, зокрема щодо впровадження інтегрованої програми реабілітації», — сказав  А. Скорупкас. За його словами, якщо ці проекти будуть успішними, то співпраця з Полтавщиною поглиблюватиметься. Водночас розширюватиметься географічно — до Литви в межах міжнародних проектів можуть долучитися наприклад Латвія і Польща. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua