"Реформи об’єднують суспільство"

6 травня 2014

Напередодні травневих свят Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак презентував Центр підтримки реформ. Як пояснив урядовець, Центр підтримки реформ — спільна урядова та громадська платформа,  покликана зробити тіснішою та ефективнішою співпрацю уряду і громадського експертного середовища у впровадженні реформ в Україні.

«Створення Центру підтримки урядових реформ — один із пунктів імплементації Угоди про асоціацію, яку підписала Україна. А також одним із пріоритетів нинішнього уряду є його координація і співпраця з експертним середовищем», — зазначив Остап Семерак.

Посадовець пригадав, що Кабінет Міністрів визначив програму дій, за якою розпочато розробку ключових реформ. «Саме тому нині важливе об’єднання зусиль усіх активних експертних спільнот України та уряду для гармонізації розробки, просування та втілення тематичних реформ», — вважає міністр.

Остап Семерак закликав усі громадські організації до спільної роботи щодо реформ, які планує впровадити уряд України. Він звернувся до експертів і громадських діячів розцінювати Центр підтримки реформ як «базовий майданчик для співпраці з урядом». «Уряд Арсенія Яценюка є урядом громадян. Тому для нас принципова співучасть суспільства у нашій роботі», — наголосив Остап Семерак.

Планується, що Центр підтримки реформ братиме повну участь у розробці урядових законопроектів і супроводжуватиме їх до самого ухвалення Верховною Радою. «Для уряду важливо не напрацювати проекти законів, а щоб їх було ухвалено парламентом та імплементовано», — зауважив міністр.

Ідею створення Центру підтримки реформ підтримав Міжнародний фонд «Відродження», повідомляє прес-служба Міністра Кабінету Міністрів.

Директор фонду «Відродження» Євгеній Бистрицький, який також узяв участь у прес-конференції, зауважив, що така співпраця громадськості з урядом України відбувається чи не вперше в історії України. Залучення громадських експертів, на його думку, дуже важливе для ефективного і швидкого впровадження реформ у країні.

Пізніше Остап Семерак провів першу робочу зустріч із громадськими експертами та керівниками служб віце-прем’єр-міністрів у рамках роботи Центру підтримки реформ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua