"Регуляторна політика підставляє плече бізнесу"

1 листопада 2013

Лора ВОВК 
для «Урядового кур’єра»

У ході урядового брифінгу голова Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва Михайло Бродський наголосив на тому, що його відомство розуміє важливість створення цілісного та прозорого законодавчого поля. Саме тому й приймає рішення з урахуванням позиції бізнес-спільноти.

«Для уникнення правових колізій і для підвищення ефективності документа в цілому, аналізуючи проект регуляторного акта, наша держслужба розглядає його в комплексі із пов’язаними нормативно-правовими актами, — сказав він. — Протягом 2013 року ми провели близько 100 офіційних заходів, а також тисячі консультацій з бізнесом при виконанні регуляторних функцій».

За словами керівника відомства, вирішуються питання у сфері транспортних перевезень, реклами, телекомунікацій, будівництва, архітектури та проектування, надання адміністративних послуг, діяльності кредитних спілок.

«Служба не стоїть осторонь удосконалення соціальної політики. Спільно з Міністерством соціальної політики відпрацьовує питання, пов’язані з посиленням гарантій прав на своєчасне отримання заробітної плати або соціальної виплати. Також активно обговорюються питання щодо боротьби із заробітною платою «у конвертах», — розставив акценти посадовець.

«Важливою функцією служби є діяльність експертно-апеляційної ради. Це реальний механізм захисту прав бізнесу при оскарженні рішень контролюючих органів, — пояснив Михайло Бродський, додавши, що при його відомстві планується створити раду з питань податкових спорів, як механізму досудового врегулювання». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua