"Рейдери не захоплювали держреєстрів"

4 жовтня 2013

Інформація про рейдерське захоплення Державного підприємства «Інформаційний центр»  Мін’юсту не відповідає дійсності. Про це вчора на брифінгу повідомила міністр юстиції Олена Лукаш. Вона зокрема зазначила, що внаслідок несанкціонованого втручання було зупинено маршрутизацію реєстрів, маршрути пошкоджені, однак самі реєстри не постраждали.

Міністр зауважила, що інформація про можливе захоплення держреєстрів, яку було розповсюджено у ЗМІ, могла бути пов’язана з тим, що на підприємстві вже два місяці здійснюється аудит фінансової діяльності, який, за її словами, встановив причетність деяких бізнесменів і посадових осіб до дій, які містять ознаки кримінального злочину. 2 жовтня за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем комп’ютерних мереж Міністерства юстиції України було відкрито кримінальне провадження.

«Результати слідчих дій підтвердили, що в кабінетах посадових осіб знайдено схеми пошкодження маршрутів і доступів до реєстрів», — повідомила міністр. Нині 75% реєстрів відновлено, зокрема Реєстр довіреностей та Реєстр виконавчих дій. Реєстрацію смерті та народження не припинено, вона має відбуватися у паперовому вигляді.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua