"Рекорди починаються з масового спорту"

28 травня 2013

ОЛІМПІЙСЬКИЙ РУХ. Україна має великий досвід реалізації масштабних спортивних проектів, який уряд планує використовувати для розвитку спорту, насамперед масового. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив під час зустрічі з членами Міжнародного олімпійського комітету.

«Наша країна має дуже велику й багату олімпійську історію. Вона активний учасник олімпійського руху, — наголосив Микола Азаров і додав, що це підтверджують результати Олімпіади в Лондоні. — Ми досить непогано виступили влітку в Лондоні, увійшовши до десятки кращих олімпійських країн».

Прем’єр-міністр наголосив, що за історію Олімпійських ігор українські спортсмени завоювали 622 медалі, повідомляє  департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Держава стимулює спортсменів, запровадивши спеціальну стипендію Президента для видатних спортсменів і тренерів з олімпійських видів спорту. Фінансова підтримка держави дає змогу проводити в Україні ряд заходів із залучення молоді до олімпійського руху, пропагування здорового способу життя.

Україна має досвід проведення різноманітних міжнародних світових спортивних заходів. Зокрема Україна двічі (у 1980 і 2004 рр.) приймала естафету олімпійського вогню, матчі олімпійського турніру. Крім того, в Україні неодноразово проводили чемпіонати Європи, цьогоріч відбудеться чемпіонат Європи з художньої гімнастики, а 2015-го — з баскетболу. Цього року Україна відзначає 100-ліття створення Київського олімпійського комітету. Національний олімпійський комітет очолює легендарний спортсмен, рекорд якого до цього часу ніхто не перевершив, — Сергій Бубка.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua