"Ремонти, децентралізована генерація для бізнесу, підтримка ОСББ – держава працює над сталим проходження опалювального сезону"

29 серпня

Забезпечити енергопостачанням критичну інфраструктуру, людей та економіку — головне завдання на наступний опалювальний сезон. Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив під час форуму «Україна 2024. Незалежність», передає пресцентр Урядовий портал.

«Один із головних викликів, над яким зараз працює вся держава — це енергетика. Ключове завдання — пройти наступну зиму», — підкреслив Глава Уряду. 

Денис Шмигаль озвучив три масштабні вектори роботи.  

Перший — велика генерація та розподіл. Мова йде, зокрема, про ремонти та відбудову. На це виділяються кошти та ввозиться необхідне обладнання. 

Другий напрямок — децентралізована генерація для бізнесу.

«Це нова програма, коли великі підприємства, зокрема великі державні, ідуть в нішу розбудови додаткових об’єктів генерації. З безпекових міркувань не говоримо про деталі, але ми активно створюємо цей ринок», — зазначив Денис Шмигаль. 

Третій вектор роботи, за словами Прем'єр-міністра, децентралізована генерація для людей. Це програми, які передбачають підтримку державою домогосподарств й ОСББ для забезпечення електроенергією. 

«Зараз головне — що енергосистема залишається цілісна. Готуємося до зими. Продовжуємо виконувати наші завдання», — підкреслив Денис Шмигаль.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua