"«Рідка» вітамінізована дієта стає модною"

19 серпня 2013

ДІЄТИ ДЛЯ СХУДНЕННЯ. Сокові дієти, які повністю виключають тверду їжу, стають дедалі більш популярними.

Як зазначає National Post, вважається, що перехід на соки дозволяє тілу перерозподілити енергію, що зазвичай йде на перетравлення їжі, на лікування і відновлення організму.

За кілька днів сидіння на соках кров розріджується, змінюється її хімія. Однак у методу є багато протипоказань. Зокрема, він небезпечний для діабетиків (в соку велика концентрація цукру), наркоманів, осіб, що приймають ліки на кшталт антидепресантів. Соки посилять ефект ліків, що загрожує передозуванням. Не рекомендується переходити на соки вагітним і годуючим мамам.

В день, наприклад, пропонується випивати три різних соки, горіхове молоко, по пляшці лимонного і журавлинного концентрату, розведеного у воді. Зберігати сік можна тільки кілька днів.

Соки поліпшать роботу печінки, очистять нирки. Максимальна тривалість дієти - тиждень.

В соках багато цукру, який підживить мозок. Але в ньому немає білка і жирів, необхідних для засвоєння вітамінів. Що стосується зниження ваги, то воно можливе переважно за рахунок очищення кишечника. Про спалювання жиру взагалі не йдеться.

Дієтологи радять для схуднення не нервувати та часто їсти малими порціями. Фахівці запевняють, що дієти, які передбачають жорсткі обмеження, не допоможуть позбутися зайвої ваги.

ТСН 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua