"Рік після окупації: півострів безправ’я"

18 березня 2015

За рік окупації Росією Криму понад 20 тисяч громадян України змушені були залишити півострів. Про це йдеться у Заяві МЗС щодо роковин анексії Автономної Республіки Крим. Росія порушила базові принципи міжнародного права та європейського устрою, спровокувала найбільшу з часів Другої світової війни безпекову кризу в Європі.

У резолюції Генасамблеї ООН 68/262 від 27 березня 2014 року «Територіальна цілісність України» світове співтовариство дало чітку відповідь спробам російських окупантів легітимізувати свої незаконні дії шляхом інсценування незаконного, проведеного під дулами російської зброї та сфальсифікованого «референдуму», який не має законної сили і не може бути підставою для будь-якої зміни статусу АР Крим чи Севастополя.

Російська влада принесла на півострів атмосферу страху, безправ’я та репресій. Вона свідомо і безкарно продовжує порушувати права людини, тероризує незгодних, насамперед кримських татар і українців, чинить арешти, обшуки, переслідує та затримує громадських активістів, — йдеться в документі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua