"Рівненська земля заробляє кошти "

Інна ОМЕЛЯНЧУК
16 квiтня 2015

Лише за перших два місяці року від використання земельних ресурсів місцеві бюджети Рівненщини поповнилися на 29 мільйонів гривень.

Значну частину надходжень становить орендна плата — майже 16 мільйонів, земельний податок — близько 11 мільйонів. Ще 2,5 мільйона надійшло від реалізації земельних ділянок несільськогосподарського  призначення та понад 70 тисяч — як відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництва.

— Навіть наша небагата поліська земля може давати (і дає) чималі надходження до місцевих скарбниць: звісно ж, якщо використовувати її з розумом, в інтересах усієї громади, — каже начальник головного управління Держземагентства в області Світлана Богатирчук-Кривко. — На Рівненщині активно практикують продаж права оренди земельних ділянок несільськогосподарського призначення. Торік громади заробили на продажу землі і прав оренди на неї майже півтора мільйона гривень.

Щоправда, це стосується громад, які очолюють законослухняні голови. Натомість днями саме земля спричинила неабиякі проблеми для Обарівського сільського голови (таке собі царське село під Рівним), котрий попався правоохоронцям із рекордним хабарем у півмільйона гривень — за затвердження проекту землеустрою на ділянку площею 25 соток. Та під вартою сільський чиновник не затримався: вже за кілька днів його випустили під рекордну заставу, розмір якої майже збігається із сумою хабара. Ось такі наші реалії. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua