"Рівненський рекорд: читати — не перечитати"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
3 липня 2013

ВИСОКИЙ ДРУК. Найбільшу обласну газету в нашій державі створено в древньому Острозі з нагоди дня міста. Вона одразу ж потрапила до Книги рекордів України, представник якої  зафіксував: загальна площа періодичних видань, з’єднаних клейкою стрічкою, становить 440 квадратних метрів, для створення найбільшої газети використано 61 найменування друкованих ЗМІ області –– всі, що виходять у краї.

–– Акція пройшла з ініціативи члена НСЖУ Олександра Шустерука за сприяння Острозької міської ради, –– каже голова обласної організації НСЖУ Дмитро Тарасюк. –– До речі, для Острога вона символічна: адже саме тут виникла й активно розвивалася друкарська справа, тут працював першодрукар Іван Федоров.

Рівненська обласна організація НСЖУ вже вдруге потрапила до Книги рекордів України. Вперше –– у серпні 2011-го: тоді на честь 20-річчя незалежності України на Театральній площі Рівного монетами було викладено 20-метровий  малий герб України. Зібрані в такий оригінальний спосіб кошти (майже 10 тисяч гривень) передали у Радивилів на лікування важкохворої дитини.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua