Родини п’ятьох військовослужбовців з Вінниччини, які загинули під час Антитерористичної операції, отримають квартири в обласному центрі. Облдержадміністрація має намір вирішити це питання найближчим часом прозоро і виважено.

Тож на засідання робочої групи запросили дружин загиблих, щоб підтвердити попередні домовленості й визначити стадію, на якій тепер перебуває це питання.

«У місті Вінниці є будинки, які потенційно здадуть в експлуатацію в лютому наступного року. Водночас, з юридичної точки зору, це не житло, а майнове право. Щоб пройти всю необхідну процедуру, від імені облдержадміністрації надіслано листи зі зверненнями до низки міністерств», — зауважив перший заступник голови ОДА Андрій Гижко.

Він також повідомив, що у відповіді, яка надійшла з Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, зазначено, що «у разі ухвалення відповідного рішення Вінницької обласної державної адміністрації — як головного розпорядника відповідних бюджетних коштів — Мінрегіон не заперечуватиме закупівлю житла для членів сімей загиблих військовослужбовців, які брали участь в Антитерористичній операції, в майбутній будові шляхом укладання тристоронніх договорів форвардних контрактів, у яких набувачі майнових прав — зазначені сім’ї…»

Представник забудовника — заступник генерального директора концерну «Поділля» Андрій Очеретний розповів, що будинок, в якому три однокімнатні та дві двокімнатні квартири буде передбачено для сімей загиблих в АТО, розміщуватиметься по вулиці Келецька, 142. Його здадуть в експлуатацію в першому кварталі наступного року.