"Російська бронетехніка перетнула кордон із Україною, – іноземні ЗМІ"

15 серпня 2014

Колона російської техніки перетнула кордон з Україною, окремо від «конвою», який складається із близько 250 вантажівок і який, за повідомленням Москви, доправляє «гуманітарну допомогу». Про це повідомляють британські ЗМІ.

Кореспонденти The Guardian і The Telegraph стали свідками, як військовий конвой перетнув кордон поблизу Донецька після настання сутінок 14 серпня.

Колона складалася з близько 23 бронетранспортерів, які йшли у супроводі логістичних транспортних засобів, перетнула кордон ґрунтовою дорогою, через дірку у паркані з колючого дроту, повідомляє The Guardian.

За повідомленням The Telegraph, російська колона з технікою перетнула кордон близько 22.00.

У четвер Міжнародний комітет Червоного Хреста мав перший контакт з російським «гуманітарним конвоєм», який прямував до українського кордону.

«Багато практичних деталей ще потрібно уточнити», – мовилося у повідомленні Червоного Хреста.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидала.

Українські військов. «Ми не володіємо інформацією про перетин україно-російського кордону колоною російської військової техніки!, – сказав в коментарі агентству "Інтерфакс Україна" спікер штабу української спецоперації Владислав Селезньов.

ТВi 

***

У Ростовській області неподалік від місця, де стали табором КамАЗи «гуманітарного конвою», спостерігається активний рух військової техніки, яка без проблем заїжджає в Україну.

Про це повідомляють як українські, так і іноземні ЗМІ. Так кореспонденти британських видань The Telegraphта The Guardian підтвердили, що колона російської військової техніки з офіційним маркуванням заїхала на українську територію просто у них на очах. При цьому репортери відзначають, що це не схоже на раптове вторгнення, а виглядає, як буденна річ.

Поруч із колоною «гуманітарної допомоги» рухається командний пункт ЗРК «Бук». Про це повідомив журналіст The New York Times Ендрю Рот. Він же бачив два десятки БМП у Каменську-Шахтинському Ростовської області, що прямували до кордону з Україною. А поблизу пропускного пункту «Ізварине»” українські журналісти побачили з півсотні російських БТРів.

 Copyright © 2014 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua