"Російські комуністи пропонують вислати Пшонку і Азарова з країни"

24 листопада 2014

Депутат Держдуми Росії Валерій Рашкін (КПРФ) вважає, що російська влада повинна більш суворо і жорстко підійти до питання про перебування на території країни втікачів українських політиків та їхніх родичів.

«З якого дива Росія повинна рятувати втікачів і нечистих на руку українських політиків, таких, як Пшонка чи Азаров? Азаров, будучи прем'єр-міністром, впродовж 4 років займався тим, що фактично заохочував крадіжку російського газу і проводив маніпуляції з боргами України перед Росією», – цитує Рашкіна прес-служба КПРФ.

За словами Рашкіна, сина Азарова – Олексія, Росія повинна видати владі Австрії, оскільки у нього є громадянство цієї країни.

«З якого дива Росія повинна жертвувати своїм іміджем, захищаючи сина Азарова, обвинуваченого в розкраданні державних коштів? Його дуже чекають в Австрії, де заарештовані його рахунки, і де стосовно нього ведеться розслідування. Його потрібно видати Австрії», – заявив комуніст.

У той же час Рашкін виправдовує надання притулку екс-президенту України Віктору Януковичу.

«Росія проявила благородство і милосердя, надавши притулок Януковичу. Це виправдано. Він – незаконно повалений президент, і в Україні донині зберігається загроза його життю», – наголосив Рашкін.

iPress.ua 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua