"Російські серіали замінять польськими"

Наталія ДОЛИНА
4 квiтня 2015

Українські виробники телевізійного контенту активно працюють над тим, щоб в ефірі з’явилися вітчизняні серіали.  Вже відзнято перші серії фільму «Національна гвардія», події якого починаються на Майдані і продовжуються в зоні АТО.

Крім того, з’явилася можливість повністю прибрати з українського телеефіру російські фільми і серіали, замінивши їх польськими. За словами голови Держкомтелерадіо Олега Наливайка, Польща готова за символічну плату надати українським телеканалам свої серіали.

Перший крок уже зроблено. Польський приватний телеканал Polsat звернувся до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення з пропозицією реалізувати на українському телеринку понад 30 фільмів і серіалів власного виробництва.

— Зважаючи на нагальну потребу замінити російську кіносеріальну продукцію та на останні законодавчі ініціативи щодо заборони показу в Україні частини російських фільмів і серіалів, ми пропонуємо  українським телеканалам розглянути досвід польської кіношколи та пропозицію телекомпанії Polsat, — повідомив заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій  Шверк.

Адаптуватиме польські серіали Львівська обласна державна телерадіокомпанія. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua