"Російські війська почали відходити від українського кордону"

13 жовтня 2014

Радбез підтверджує згортання польових таборів російських військ поблизу українського кордону та початок їх відведення до місць постійної дислокації.

Про це повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в понеділок, передає УКРІНФОРМ.

«У нас є інформація, що у тих військових частинах, які перебували у польових таборах на території РФ, але поблизу українського кордону, помічений рух і згортання для повернення до місць постійної дислокації», – сказав Лисенко.

Він наголосив, що відведення регулярних військових частин від кордону України є позитивним процесом, який втім жодним чином не впливає на доправлення найманців, які готуються у польових таборах Росії, на територію України через неконтрольовані ділянки кордону. «Хоча ми помічаємо прогрес у тому, що такі доправлення вже не є настільки масштабними, як були раніше, і дійсно відведення військових частин, особливо авіації та бронетехніки від кордону України, – це позитивний процес, який впливає на зниження напруженості в регіоні», – підкреслив речник ІАЦ РНБО. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua