"Російський газ потрібен для збалансування енергосистеми"

6 листопада 2014

Основним постачальником імпортного газу в Україну в опалювальний сезон 2014—2015 рр. залишаться європейські компанії, а умови брюссельської газової угоди дають змогу НАК «Нафтогаз України» купувати російський газ для збалансування системи в моменти пікового споживання. Про це йдеться в повідомленні компанії з посиланням на її керівника Андрія Коболєва. 

Підписані в Брюсселі тимчасові домовленості дають змогу НАК «Нафтогаз України» замовляти газ у «Газпрому» за гнучким графіком і без умови «бери або плати», повідомляє УНІАН.

«Припустимо, ми бачимо, що українські споживачі відбирають більше газу, ніж можуть забезпечити всі інші ресурси (власний видобуток, імпорт з країн ЄС, сховища), і нам буде потрібен додатковий газ. Тоді ми скористаємося своїм правом купити газ у «Газпрому», — йдеться в повідомленні.

«Сумарний обсяг газу, який ми закупимо цієї зими, безпосередньо залежить від українських споживачів. Що раціональніше ми витрачатимемо запаси газу, які у нас є, то менше імпортного газу нам доведеться купувати. Дві третини споживання газу в зимовий період припадає на домогосподарства. Занадто гарячі батареї і відчинені вікна в будинках — найкращий спосіб збільшити закупівлі російського газу», — цитує прес-служба НАК слова керівника компанії.  

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua