" «Росія наплювала на всі правила і зобов'язання, які забезпечували мир в Європі»? - генсек НАТО"

16 вересня 2014

Незважаючи на всі спроби Північноатлантичного альянсу вибудувати з Москвою партнерські відносини, Росія наплювала на всі правила і зобов'язання, які забезпечували мир в Європі та за її межами після закінчення холодної війни.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у статті видання The Wall Street Journal.

«Миру і безпеці в Європі та Північній Америці загрожує небачена небезпека», – написав він.

За словами Расмуссена, незважаючи на всі спроби Північноатлантичного альянсу вибудувати з Москвою партнерські відносини: «Росія наплювала на всі правила і зобов'язання, які забезпечували мир в Європі та за її межами після закінчення холодної війни».

Генсек наголосив, що тепер зрозуміло те, що Російська Федерація бачить у країнах Заходу противників, а не партнерів.

«В епоху заворушень і ревізіонізму вільні суспільства повинні залишатися міцною і єдиною опорою свободи», закликає генсек НАТО. За його словами, на саміті альянсу в Уельсі країни-учасниці зміцнили свою колективну безпеку, підтримавши створення сил швидкого реагування і зобов'язавшись прагнути до нарощування витрат на оборону до 2% ВВП.

«Наш ліберальний міжнародний порядок, який базується на свободі, демократії, ринковій економіці, загальних правилах та нормах щодо відмови від територіальних завоювань, приніс мільярдам людей небачений досі світ, прогрес і процвітання. Це історичне досягнення. Тому ми повинні з ще більшою впевненістю відстоювати свої принципи і цінності», – вважає вищий чиновник НАТО.

«Настав час, коли нашим цінностям кидають виклик і перевіряють нашу волю. Ніколи ще не було так важливо зберігати силу НАТО і єдність Європи та Північної Америки. Це єдиний спосіб відстояти нашу свободу, захистити наших людей і зміцнити наші цінності», – резюмує Расмуссен.

iPress.ua



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua