"Росія нарощує війська на кордоні з Україною: дані світових агенцій"

29 травня 2015

На кордоні Росії та України побільшало російських військ та важкої техніки. Кореспонденти агенції Reuters зафіксували, як за останні дні у польовий табір «Кузьмінський» в Ростовській області прибуло щона» та особовим складом. На техніці немає маркування, а на формі солдатів – розпізнавальних знаків.

До українського кордону, що в цьому районі контролюють сепаратисти, – близько 50 км.

«На цю територію завезено велику кількість танків та артилерійських систем. На території Донецька та Луганська перебувають підрозділи збройних сил РФ, тому вірогідність активізації бойових дій – висока», – так прокоментував нарощування сил з боку Росії міністр оборони України Семен Полторак.

У командуванні українськими військами також повідомляють про посилення обстрілів з боку російсько-сепаратистських загонів, передусім у районі Широкиного, Авдіївки, Горлівки та Донецького аеропорту.

Водночас у Кремлі систематично заперечують присутність російських військ на Донбасі. Речник Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков назвав «недоречним» запитання журналістів, які поцікавилися, чи не означає збільшення сил на кордоні підготовку до «вторгнення» в Україну.

EURONEWS 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua