"Росія не збирається зупинятися"

16 липня 2014

Задокументовані фото- та відеодокази підтримки бойовиків озброєнням та важкою технікою російською стороною надали представникам дипломатичного корпусу заступник Глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий та міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Під час зустрічі з керівниками дипломатичних установ, акредитованих в Україні, було наведено численні факти нелегального перетину російсько-українського кордону важкої військової техніки та застосування бойовиками у Донецькій та Луганській областях російської зброї і технологій.

Валерій Чалий повідомив про те, що транспортний літак Ан-26 Збройних сил України збили засобами, яких немає у терористів. Клімкін зазначив, що літак здійснював політ на висоті 6500 метрів і міг бути вражений тільки силами протиповітряної оборони або іншим літаком.

Валерій Чалий акцентував  на тому, що Україна перебуває під атакою зовнішніх сил, і це питання не тільки України, а й безпеки Європи та всього світу.

Це трофейне озброєння не залишає сумнівів у втручанні північного сусіда на Донбасі. Фото УНIAН

«Ми відкриті до пошуку рішень, тому що Президент України Петро Порошенко — Президент миру, а не війни», — підкреслив заступник Глави Адміністрації Президента, додавши, що Україна має право захистити себе, а міжнародне співтовариство нарешті повинне переходити до значно рішучіших дій, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу глави держави.

Високопосадовець звернувся до дипломатичного корпусу із закликом користуватися тільки перевіреною інформацією. Він навів приклад, як російське телебачення повідомило про начебто факт знущання над дружиною та дитиною сепаратиста, цей сюжет розповсюдили міжнародні телеканали, але перевірка показала, що «вся ця історія — суцільна брехня і не більше ніж постановка».

На жаль, з кожним днем стає дедалі важче втримуватися від застосовування визначення «російське вторгнення» в Україну, резюмував Валерій Чалий. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua