"Росія підтримує наше головування в ОБСЄ"

30 березня 2013

ДИПЛОМАТІЯ. Під час дводенного робочого візиту в Російську Федерацію міністр закордонних справ Леонід Кожара обговорив із російськими високопосадовцями актуальні питання двосторонньої співпраці та взаємодії на міжнародній арені. Зокрема під час зустрічі керівника вітчизняного дипломатичного відомства з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим останній заявив, що Росія підтримує пріоритети України як голови Організації з безпеки і співпраці в Європі

«Розраховуємо, що спільними зусиллями разом з іншими членами ОБСЄ нам вдасться все-таки просувати процеси перетворення цієї організації на більш ефективну структуру, що працює на зближення всіх європейців, а не на забивання клинів або акцентування якихось односторонніх питань», — зазначив російський дипломат.

У свою чергу Леонід Кожара повідомив, що пріоритети України підтримують усі учасники ОБСЄ. «Ми вважаємо, що ОБСЄ повинна обговорювати і питання еколого-економічного змісту, гуманітарної сфери, збираємося провести низку заходів, що стосуються запобігання торгівлі людьми», — цитує слова керівника МЗС Укрінформ.

Також Леонід Кожара зустрівся із Спеціальним представником Президента РФ із зв’язків з державами — учасницями СНД Костянтином Косачовим. Обговорено широке коло питань, зокрема щодо розвитку гуманітарної співпраці в рамках СНД, спільного відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, діяльності культурних центрів двох країн.

А під час зустрічі із заступником  Голови Уряду РФ, Спеціальним представником Президента РФ з питань Придністров’я Дмитром Рогозіним відбувся обмін думками щодо подальшої взаємодії сторін із врегулювання придністровського конфлікту в контексті переговорів у  форматі «5+2», а також у контексті головування України в ОБСЄ. Ішлося і про актуальні питання українсько-російської співпраці у високотехнологічних галузях, зокрема ракетно-космічній, авіаційній та у сфері атомної енергетики, повідомляє прес-служба МЗС.

Крім того, міністр відвідав Національний культурний центр України в Москві, де ознайомився з роботою Української недільної школи ім. П. Поповича при НКЦУ, інформаційно-довідкової бібліотеки, меморіальної кімнати Т. Шевченка та М. Грушевського, а також зробив запис у Книзі почесних гостей. Леонід Кожара також провів зустріч із керівниками та активістами земляцтв України в Москві. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua