"Росія розуміє всю серйозність санкцій"

29 квiтня 2014

Для Росії абсолютно очевидна серйозність санкцій з боку США, особливо тих, які б'ють по високотехнологічних підприємствах. 

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков, передає УКРІНФОРМ з посиланням на російські ЗМІ.

«Серйозність цих заходів для нас абсолютно очевидна. Особливо у сфері обмеження співпраці щодо високих технологій, постачання виробів подвійного призначення із США до Росії, питань, пов'язаних із пусками космічних апаратів, – американського виробництва або таких, що містять певну частку американських компонентів. Усе це б'є по наших високотехнологічних підприємствах і галузях», – сказав він.

За словами Рябкова, посилення політики санкції США на російському напрямі є тривожним. При цьому він повідомив, що Росія готова на симетричну відповідь у санкціях, але не вбачає підстав, щоб поспішати з цим.

«У нас щось діє, щось буде введено найближчим часом. Є питання в тому, якою стане саме симетрична відповідь, що туди увійде. Поспішати з цим, напевно, немає підстав. Але вона обов'язково піде», – сказав заступник голови МЗС РФ.

Нагадаємо, в понеділок Сполучені Штати Америки додатково запровадили санкції проти семи росіян і 17 російських компаній. Міністерство торгівлі США запровадило також додаткові обмеження щодо 13 з цих компаній, встановивши вимогу отримання ліцензії з можливістю відмови на експорт, реекспорт й інші угоди з американськими товарами для цих компаній.

Крім того, Міністерство торгівлі і Державний департамент оголосили про «жорстку політику відмови від експортних заявок на отримання ліцензій для будь-якої високотехнологічної продукції, яка могла б посприяти військовому потенціалу Росії». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua