"Росія заарештувала рахунки Roshen"

20 березня 2014

У Росії заарештували рахунки української кондитерської корпорації Roshen.

«14 березня був накладений арешт на наші рахунки у Росії», – повідомила прес-секретар корпорації Roshen Інна Петренко.

За її словами, Roshen з 19 березня призупинила на тиждень виробництво на російських підприємствах. «Робота призупинена у зв'язку з тим, що вчора на наших липецьких підприємствах проводилися огляди представниками головного управління МВС Росії в місті Москва на підставі відкритої кримінальної справи, яку ми, зі свого боку, вважаємо сфабрикованою. В таких умовах виробляти продукцію неможливо», – зазначила Петренко.

Вона також повідомила, що порушено кримінальну справу щодо ТОВ «Рошен» (юрособа корпорації, зареєстрована в місті Липецьку) і ВАТ «ЛКФ «Рошен». Проте вона не пояснила, у зв'язку з чим така справа порушена.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація, що 19 березня вранці в Липецьку вхід на кондитерську фабрику Roshen був заблокований вантажівкою ОМОНу і поліцейським «УАЗом», передає ТСН.

Липецьке підприємство входить в українську корпорацію Roshen, яка підконтрольна структурам нардепа і бізнесмена Петра Порошенка. Під час Євромайдану він підтримав протестувальників. У ЗМІ були чутки, що саме Порошенко є спонсором Майдану.

Раніше повідомлялося, що Росія повністю закрила свої кордони для українських товарів. Зазначимо, Україна офіційно відмовилася від головування в СНД і взагалі вийде зі Співдружності. При цьому Україну лякають ударом по економіці після виходу з організації.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua