"Росія знову обмежила ввезення українських товарів"

7 лютого 2014

Експерти Луганської регіональної торгово-промислової палати (ЛРТПП) мають у своєму розпорядженні інформацію, що з 6 лютого 2014 року Російською Федерацією вжито заходи з обмеження ввезення на територію Росії цілого переліку продукції українських підприємств, передає УКРІНФОРМ.

Так, про це повідомила завідувачка інформаційного центру ЛРТПП Ксенія Дьоміна.

«Зокрема, підтверджена інформація про повернення на митну територію України транспортних засобів з продукцією торгівельних марок «АВК», «Конті», а також продукції ПАО «Миронівський хлібопродукт». Пояснення представників ФМС РФ – претензії до якості продукції, що ввозиться. Крім того, є інформація про те, що на територію Російської Федерації обмежено і ввезення українського вугілля (ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит») – росіяни пояснюють, що це пов'язано з питаннями безпеки проведення Олімпіади в Сочі», – розповіла Ксенія Дьоміна.

Торгіва палата нагадує, що 29 січня 2014 року на внутрішніх митних пунктах Російської Федерації була почата тотальна перевірка української продукції і введено додаткові критерії зі спрацюванню ризиків при розмитненні продукції походженням з України.

6 лютого з'явилася заява уповноваженого уряду України з питань співпраці з РФ, країнами СНД, Євразійським економічним співтовариством та іншими регіональними об'єднаннями Валерія Мунтіяна про те, що проблеми, пов'язані з митним оформленням товарів на українсько-російському кордоні, на сьогодні врегульовано.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua