"Росіянам можуть спростити отримання українського громадянства"

2 квiтня 2014

Народні депутати від «Батьківщини» Володимир Полочанінов та Борис Тарасюк й Ірина Геращенко від УДАРу зареєстрували у Верховній Раді проект закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо спрощення порядку прийняття до громадянства України, передає ТСН.

Текст відповідного законопроекту з'явився на сайті парламенту.

У пояснювальній записці йдеться, що ухвалення цього законопроекту дозволить визначеній категорії громадян РФ набувати громадянства України за спрощеною процедурою.

Так, проектом закону пропонується внести зміни до Закону України «Про громадянство України» і передбачається не поширювати на громадян Російської Федерації, які на знак протесту проти протиправної окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь виходять з громадянства Російської Федерації, загальні умови прийняття до громадянства України.

Зокрема таким особам не потрібно буде проживати на території України протягом визначеного чинним законодавством часу, не потрібен буде дозвіл на еміграцію та не вимагатиметься знання державної мови. При цьому особа бере на себе зобов'язання протягом двох років після набуття громадянства опанувати державну мову в обсязі, достатньому для її розуміння та спілкування.

Як повідомлялося раніше, кримчани залишаться громадянами України навіть з російськими паспортами. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua