"Росію закликають припинити війну"

27 серпня 2014

Російська влада продовжує постачати на Донбас величезну кількість важкого озброєння та обстрілювати позиції українських військових. Про це заявив прес-секретар Міністерства оборони США Стівен Уорен. Ось як його слова цитує УНІАН із посиланням на прес-службу Пентагону: «Я можу підтвердити, що там були численні колони російської важкої техніки, включно з танками, бронетранспортерами, ракетними установками, системами протиповітряної оборони та іншим важким озброєнням». Серед перекинутої останніми тижнями російської техніки були й ЗРК «Бук».

Найбільша колона, яку вдалося зафіксувати американській стороні близько двох тижнів тому, налічувала 100 одиниць, серед яких були танки. Крім того, за даними Пентагону, Росія обстрілювала українську територію з артилерії та ракетних установок. Ці факти підтверджують, що Росія робить зовсім інше, ніж говорить, і це викликає велике занепокоєння. «Ми вкотре закликаємо росіян негайно зупинити підтримку сепаратистів в Україні та почати працювати задля мирного врегулювання конфлікту», — наголосив Стівен Уорен.

З аналогічною заявою виступило й чеське МЗС. «Чеська Республіка закликає РФ зупинити свої дії, спрямовані на подальшу дестабілізацію ситуації у східній Україні, особливо постачання важкої зброї та обстріли українських військових. Ми також засуджуємо дії нелегальних збройних формувань, які призводять до збільшення кількості жертв і страждань мирного населення», — йдеться в документі. А направлення Росією «гуманітарного конвою» на Донбас без згоди України чехи вважають «порушенням міжнародного законодавства та домовленостей української влади, Червоного Хреста та РФ». 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua