СТРАТЕГІЯ. Нині на світових ринках склалася непроста ситуація, тож потрібно бути дуже виваженими у прийнятті рішень щодо залучення зовнішніх запозичень. На цьому наголошує Прем’єр-міністр Микола Азаров.

Глава уряду зазначив, що обидва світові емісійні центри — США і ЄС — стоять на порозі рішень, які можуть мати драматичні наслідки для світової економіки. Америка може збільшити національний борг до рівня, який перевищує валовий національний продукт. ЄС розглядає варіанти безпрецедентної грошової допомоги Греції та Іспанії, що в будь-якому разі змінить показники розвитку європейського ринку. Тож наразі, за словами Прем’єра, провідні економічні експерти попереджають про можливість «звалювання» світової економіки у нову кризу.

Микола Азаров підкреслив, що наша економічна політика повинна бути виваженою, обережною і максимально зорієнтованою на власні сили. «Треба гранично обмежити або й зовсім відмовитись від зовнішніх запозичень і вкрай обережно ставитись до надання державних гарантій», — резюмував глава уряду.