"Розробляється новий рамковий закон про освіту"

13 листопада 2014

У Міністерстві освіти і науки відбулася зустріч першого заступника керівника відомства Інни Совсун з директором департаменту демократичного громадянства та участі Ради Європи Жаном-Крістофом Басом і заступником голови Офісу Ради Європи в Україні Оленою Литвиненко.

Представник нашої держави подякувала гостям за співпрацю у вирішенні актуальних питань процесу реформування освітньої сфери України, зокрема експертизі Закону «Про вищу освіту».

Інна Совсун повідомила, що нині групою Міністерства освіти і науки спільно з Комітетом Верховної Ради з питань науки і освіти розробляється новий рамковий закон «Про освіту». Міністерство запрошує долучитися до цього процесу європейських партнерів та надати допомогу у вигляді експертної оцінки закону. Як зазначила Інна Совсун, для того, щоб реформа освіти була успішною, необхідно змінити ставлення самих учасників процесу, сприяти більшому залученню викладачів та учнів до змін, їх зацікавленості у таких змінах.

Жан-Крістоф Бас підкреслив важливість співпраці влади зі студентами та викладачами, адже тільки через діалог можна виявити проблемні питання та спільно їх вирішувати, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки. 

Директор департаменту демократичного громадянства та участі Ради Європи запросив українську сторону взяти участь у засіданні Керівного комітету з політики та практики у сфері освіти (CDPPE), що відбудеться у грудні 2014 року у Страсбурзі.

Відділ новин
«Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua