ІДЕЯ. Податківці розробляють смарт-картку платника податків. Це своєрідна ідентифікаційна персональна картка фізичної або юридичної особи, яка надаватиме доступ до персонального Електронного кабінету платника податків.

Про це повідомив голова Державної податкової служби України Віталій Захарченко. Саме в Електронному кабінеті платник матиме змогу отримувати повну інформацію про стан сплати податків. А завдяки смарт-картці людина зможе своєчасно та зручно, використовуючи електронний цифровий підпис, заповнити та подати податкову звітність, внести зміни до неї та забезпечити актуальність даних про об’єкт оподаткування.

«Серед головних переваг –– можливість здійснення платниками платежів зі свого поточного рахунку через систему Інтернет або систему типу клієнт-банк, повідомляє прес-служба Державної податкової служби. Крім того, персональна картка не потребує надання додаткових паперових копій під час пред’явлення податкового номеру, як це відбувається сьогодні», –– додав Віталій Захарченко.

Нині в ДПС України впроваджується проект, який виконується з використанням технології НБУ: із застосуванням смарт-карток для побудови автоматизованої системи контролю застосування реєстраторів  розрахункових операцій засобом електронної стрічки. Така система спростить для підприємців зберігання звітних документів, пов’язаних з використанням РРО.