"«Розумні» годинники стають дедалі полярніші: у 2013 році продали майже 2 млн пристроїв"

14 лютого 2014

Сумарний обсяг продажу смарт-годинників в 2013 році на світовому ринку склав 1,9 млн пристроїв, з яких 1,2 млн гаджетів (61%) розроблені на базі операційної системи Android, передає УНІАН.

Повідомляється в аналітичному звіті консалтингової компанії Strategy Analytics.

Згідно зі звітом, показники продажів «розумних» годинників поки не дуже високі у зв'язку з тим, що ринок цих пристроїв тільки зароджується.

 «Залишається величезний простір для зростання смарт-годинників в майбутньому», –наголошується в звіті.

За даними аналітиків, переважна частка «розумних» годинників на платформі Android зумовлена продажем Samsung Galaxy Gear, розроблених на цій операційній системі. Смарт-годинник від південнокорейського виробника просувався в минулому році в основному в США, Великобританії і Південній Кореї.

У звіті також повідомляється, що «розумні» годинники почнуть набирати популярність в інших країнах після того, як подібні пристрої випустять Apple і Microsoft, які мають можливість запропонувати гідну альтернативу Galaxy Gear.

ДОВІДКА. Strategy Analytics – міжнародна консалтингова компанія, яка існує на ринку більше 40 років. Компанія спеціалізується на аналізі і прогнозуванні ринків мобільних пристроїв, побутової електроніки і суміжних цифрових продуктів і послуг. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua