"Розвиватимемо круїзний туризм"

31 липня 2013

ПЕРСПЕКТИВА. Україна отримала статус країни — координатора Робочої групи з туризму на період до 30 червня 2015 року, що діє в рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Відповідне рішення було прийнято під час 28-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн — членів ОЧЕС, яке відбулося в Одесі.

«Призначення України країною — координатором Робочої групи з туризму ОЧЕС відкриває широкі можливості для впровадження ініціатив нашої держави, спрямованих на розвиток сфери туризму в Чорноморському регіоні», — прокоментував рішення організації віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.

Він зазначив, що основні завдання співпраці — зокрема створення регіонального міжнародного туристичного продукту, а також формування основних напрямів маркетингової стратегії у сфері туризму країн регіону.

«Одним з пріоритетів розвитку туризму в країнах Чорноморського регіону є розвиток круїзного туризму. Адже цей вид туризму — перспективний напрям соціально-економічному розвитку приморських територій усіх держав ОЧЕС», — цитує слова Олександра Вілкула його прес-служба.

Для належного формування та реалізації всіх необхідних завдань Україна вже запропонувала країнам регіону розробити єдину стратегію розвитку круїзного туризму в Чорноморському регіоні на період до 2025 року.

Така співпраця в рамках ОЧЕС здатна значно посилити інвестиційну привабливість країн, що забезпечить раціональніше використання всіх наявних ресурсів і сприятиме конкурентоспроможності всіх країн Чорноморського регіону на глобальному туристичному ринку.

Для реалізації ініціатив Державне агентство з туризму та курортів розробить План дій Робочої групи на два роки, який буде обговорено восени 2013 року на засіданні міністрів туризму країн — учасниць ОЧЕС, що відбудеться у Києві в рамках Другого Київського міжнародного туристичного форуму за участі генерального секретаря Всесвітньої туристичної організації ЮНВТО Талеба Ріфаї.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua