"Рука України сильніша за руку Москви"

Микола ШОТ
9 серпня 2014

Нині українцям потрібна лише перемога. І на східному фронті, і в розмаїтих спортивних, мистецьких змаганнях. Це добре усвідомлює й Андрій Пушкар, якому 6 серпня виповнилося 29 років. І цій даті він присвятив свій блискучий успіх. Андрій саме повернувся з міжнародного турніру з армспорту A1 Russian Open, який тривав у Москві. У цих поєдинках узяли участь понад сто найсильніших рукоборців світу, зокрема й знаменитий Джон Брзенк. У підсумку спортсмен із Тернопільщини у боротьбі на ліву руку став другим в абсолютній категорії, а на праву руку — абсолютним чемпіоном турніру. 

Це вже втретє Андрій поїхав до Москви позмагатися у таких поєдинках. Каже, що вони посідають важливе місце в його спортивному житті, тож сподівався на перемогу і готувався до неї. Сили, впевненості у здоланні представника Росії на цьому турнірі йому додавали й успішні дії наших військовиків у зоні проведення Антитерористичної операції. «Українці є найсильнішою нацією», — твердить Андрій Пушкар.

У тернополянина Андрія Пушкаря (праворуч) найсильніша в світі права рука — це він довів у фінальному змаганні з Денисом Ципленковим, теж українцем, який, однак, виступав за команду росіян. Фото з сайту ru.armpower.net

Цікаво, що Андрієвим суперником на московських змаганнях армрестлерів за золоту медаль став Денис Ципленков, який родом також з України, з Кривого Рогу. Але два українці зійшлися на змаганнях під різними прапорами: один пишається своєю Батьківщиною, хоче принести їй славу, інший захищає прапор держави, яка на його рідну землю принесла полум’я війни. У перший турнірний день російському представникові вдалося взяти гору над Андрієм, але наступного дня український спортсмен домігся-таки реваншу. «Я зробив те, що мав», — так коротко підсумував своє велике досягнення Андрій.

Андрій Пушкар уже 14 разів здобував титул чемпіона світу. Любов до рукоборства йому прищепив батько, який займався різними видами спорту, був найсильнішим у рідному Кременці. Вперше на змаганнях син переміг тата у чотирнадцять років. Потім кожен рік приносив юнакові нові титули: спочатку виграв обласний чемпіонат, відтак став чемпіоном України, а там і до Європи поїхав засвідчити власні спортивні досягнення. Потім йому підкорився й світ.

Зараз в Андрія — невеликий відпочинок, аби набратися трохи сил, і підготовка до чергових важливих спортивних турнірів. Наприкінці вересня в Болгарії позмагатися вийдуть вісім найсильніших армрестлерів, що боротимуться у суперважкій вазі. У жовтні відбудуться рейтингові поєдинки в Туреччині, а останнього осіннього місяця професіонали розігруватимуть Кубок світу. Віримо, що український рукоборець Андрій Пушкар досягне на цих престижних змаганнях також значного успіху. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua