"Рятувальники готові до пожеж"

Вадим БУЧА
23 травня 2013

Вадим БУЧА,
для «Урядового кур’єра»

НА ЧАСІ.  Пожежонебезпечний період в Україні триває з квітня до кінця жовтня, тож центральні органи влади вже почали здійснювати заходи для запобігання надзвичайним ситуаціям в екосистемах. Так, Державна служба з надзвичайних ситуацій розробила план, згідно з яким для протидії пожежам протягом квітня — жовтня буде залучено понад 51,5 тисячі осіб та 10,6 тисячі одиниць техніки. Про це під час урядового брифінгу повідомив голова відомства Михайло Болотських. 

За його словами, оперативне реагування на пожежі в екосистемах полягає у постійному моніторингу екосистем, залученні пожежорятувальних підрозділів до гасіння пожеж на початковій стадії їх виникнення для зменшення масштабів і матеріальних збитків та  комплексного застосування наземних та авіаційних сил і засобів.

Михайло Болотських акцентував на тому, що у регіонах, де прогнозується найбільша небезпека виникнення лісових пожеж, уже чергує пожежна авіація: 7 вертольотів та 4 літаки. Загалом цього року для протидії пожежам планують задіяти 20 одиниць авіації, що є найбільшою кількістю за всі роки.

Крім того, пожежники разом з правоохоронцями та громадськими активістами патрулюють місяця відпочинку громадян, проводять профілактичну роботу з населенням, адже саме людський фактор залишається основною причиною виникнення пожеж. Тож за необхідності місцеві органи влади можуть ввести часткове або повне обмеження відвідування лісів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua